Словаччина заборонила в'їзд на свою територію / фото pixabay.com

Словацька республіка заборонила в’їзд на територію держави іноземним громадянам через загрозу розповсюдження коронавірусу.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Чопського прикордонного загону.

«Відповідно до інформації, яка надійшла від Прикордонної поліції Словацької Республіки, з 08.00 13 березня цього року ними вводиться обмеження у пропуску на територію Словаччини», - йдеться у повідомленні прикордонників.

Відео дня

Дозвіл на в’їзд надаватиметься лише громадянам Словаччини та тим особам, які мають документи про постійне або тимчасове проживання на території Словацької Республіки.

«Водночас повідомляємо, що наразі українські пункти пропуску на кордоні зі Словаччини працюють у штатному режимі», – уточнили в Чопському прикордонному загоні.

Читайте такожПольща вводить стан епідемічної загрози через коронавірус

Як повідомляв УНІАН, на даний час жодного пункту пропуску на українському кордоні через коронавірус не закрито.

Тим часом, як зазначається у переданому УНІАН повідомленні прес-служби Кабінету міністрів, найближчим часом буде обмежено кількість діючих пунктів пропуску.

Зазначається, що скорочення пунктів пропуску обумовлено необхідністю посилення епідеміологічного контролю. До закриття заплановано близько 70% всіх пунктів, проте остаточний список ще уточнюється.

11 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів повідомив, що з 12 березня з 219 пунктів пропуску на кордоні працюватимуть лише 49.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.