Лоукостер Wizz Air не літатиме з Жулян до травня / Фото: УНІАН

Угорський лоукостер Wizz Air не літатиме із Міжнародного аеропорту “Київ” ім. Сікорського (Жуляни) до 1 травня 2020 року.

Таке рішення прийнято у зв’язку із продовженням обмежень українського уряду на подорожі, а також пролонгацію карантину до 24 квітня включно, йдеться на офіційному сайті авіакомпанії.

Відповідно лоукостер не здійснюватиме квітневих польотів зі Львова, Харкова та Одеси, а також не розпочне виконання регулярних рейсів із Запоріжжя. Авіакомпанія припинила виконання рейсів із Одеси на період з 24 березня по 8 червня у зв’язку із будівництвом злітної смуги в одеському аеропорту.

Відео дня

Читайте такожБританська EasyJet припинила всі польоти на невизначений термін

Усі пасажири, які придбали квитки на квітневі рейси через офіційний сайт або мобільний додаток авіакомпанії, будуть повідомлені електронною поштою про автоматичне нарахування 120% від початкового тарифу на рахунок WIZZ клієнта. Також можна обрати відшкодування 100% вартості квитків у грошовому еквіваленті, проте, це займатиме більше часу.

Авіакомпанія виконувала рейси у Європу із Києва по 30 напрямкам, зі Львова по 12 напрямкам, з Харкова по 7 напрямкам, з Одеси по 6 напрямкам, а з квітня 2020 року мала б літати із Запоріжжя по 6 напрямкам. Загалом, в маршрутній сітці лоукостера 61 напрямок з України у 13 країн Європи.

Як повідомляв раніше УНІАН, найбільші туроператори країни (Join UP!, PEGAS Touristik, Coral Travel і TEZ TOUR) повідомляють, що карантин через коронавірус визнано форс-мажором, під час якого вони мають право не повертати гроші за тури.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.