Ілюстрація REUTERS

Італія з 3 червня дозволить відкритися усім аеропортам країни, частину з яких закрили через пандемію коронавірусу у березні.

Про це заявила міністр транспорту країни Паола Де Мішеле, повідомляє Rai News.

"З 3 червня можна буде продовжити відкриття всіх аеропортів, коли знову будуть дозволені міжрегіональні та міжнародні перевезення, а обмеження на громадський транспорт зникнуть", - сказала Де Мішеля.

Відео дня

Читайте такожУкраїна зможе повністю відкрити кордони із сусідами в середині липня – Аваков

Де Мішеля виступила з заявою після того, як 16 травня італійський уряд оголосив, що дозволить туристам з ЄС в'їжджати в країну з цієї дати. Для тих, хто перетинає кордон, більше не буде обов'язкового карантину на 14 днів.

Італія, перша європейська країна, що постраждала від пандемії коронавірусу, закрила деякі аеропорти, включно з аеропортлм "Лінате" в Мілані, 12 березня.

Інші аеропорти продовжили працювати, але з обмеженнями. Це, наприклад, римський "Фьюмічіно", міланський "Мальпенса" і аеропорти Болоньї, Палермо, Барі і Турин.

До 15 червня діє заборона на в'їзд в країни Шенгену для громадян України та інших держав, які не є членами ЄС, крім деяких винятків для проживаючих там, працюючих у відповідних державах тощо. Поки невідомо, чи буде ця заборона відновлена.

Як повідомляв раніше УНІАН, міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановській заявив, що сезонні працівники з-за східного кордону, які вирішать приїхати в Польщу, зможуть почати працювати відразу, без необхідності перебування в 14-денному карантині.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.