У житлі на Airbnb більше не буде відеокамер / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

На тлі збільшення кількості випадків виявлення прихованих камер в орендованому житлі та скарг від гостей, популярна платформа з бронювання апартаментів Airbnb заборонила господарям використовувати камери відеоспостереження всередині приміщень, які вони здають туристам подобово.

Як ідеться в повідомленні на сайті Airbnb, платформа забороняє використання внутрішніх камер відеоспостереження в усьому світі, у такий спосіб скасовуючи чинний наразі дозвіл використовувати їх у місцях загального користування, як-от коридори та вітальні, за умови, що це зазначалося на сторінці оголошення перед бронюванням, їх добре видно та їх не розташовували в таких місцях, як спальні зони та ванні кімнати.

Крім заборони на використання внутрішніх камер, нова політика також міститиме повніші правила використання зовнішніх камер відеоспостереження та інших пристроїв, включно з датчиками шуму. Такі пристрої, як камери дверних дзвінків і монітори децибел шуму, як і раніше, будуть дозволені на Airbnb. Проте господарі повинні будуть повідомити гостю про наявність і розташування будь-яких зовнішніх камер перед бронюванням.

Відео дня

Зовнішнім камерам також буде заборонено контролювати внутрішні приміщення об'єкта нерухомості, та їх не можна буде встановлювати на певних відкритих майданчиках, де потрібна підвищена конфіденційність, наприклад, у закритій душовій кабіні на відкритому повітрі або в сауні.

Господарі при цьому будуть зобов'язані повідомляти гостям про наявність моніторів децибел шуму, які оцінюють тільки рівень шуму, але не записують і не передають звуки або розмови. Встановлювати їх можна буде тільки в місцях загального користування.

Нововведення набуває чинності з 1 квітня 2024 року, тож у господарів нерухомості буде час на те, щоб привести свої помешкання у відповідність до нових вимог. 

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти назвали міста Європи з найдешевшим і найдорожчим житлом на Airbnb.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.