Причиною такого рішення стала ситуація, що виникла у зв'язку з необхідністю обльоту території Білорусі / Фото УНІАН, Марина Григоренко

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) повідомила про перегляд своїх планів щодо відновлення польотів до Польщі, запланованих з 18 червня, у зв'язку з перерозподілом пасажиропотоку через необхідність обльоту території Білорусі.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожМАУ відновлює рейсі з Києва до Афін

Відео дня

"Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" повідомляє про перегляд своїх планів з відновлення польотів до Польщі з 18 червня 2021 року. Причиною такого рішення стала ситуація, що виникла у зв'язку з необхідністю обльоту території Білорусі та подальшим перерозподілом пасажиропотоків, що спостерігає авіакомпанія на даному напрямку», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що МАУ буде уважно аналізувати ринок як прямих (point to point) пасажирів, що прямують в/з Польщі, так і трансферних пасажирів, що прямують з пересадкою в Польщі або Україні.

"У разі відновлення попиту, необхідного для мережі МАУ, рейси будуть відновлені", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що для квитків з фактично скасованими рейсами можливі такі дії: зміна дати подорожі на рейси МАУ без оплати штрафу відповідно до тарифу в оригінальному класі протягом періоду дії квитка, за умови зняття обмежень аеропортом; обмін квитка на промо-код з додатковим 25% бонусом на сайті МАУ, а також повернення коштів.

Конфлікт з Білоруссю

Україна з 26 травня припинила авіасполучення з Білоруссю. Також українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

З 29 травня Кабінет Міністрів заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України.