Водночас до Чорногорії без будь-яких обмежень можна в'їжджати з країн регіону / фото REUTERS

Уряд Чорногорії запровадив нові епідеміологічні заходи, пов'язані зі стрімким поширенням коронавірусу, зокрема, обмежив в'їзд до країни.

Так, чорногорським громадянам та іноземцям можна в'їжджати до Чорногорії, лише якщо виконана одна з умов, пише "Балканський оглядач", а саме:

  • вакцинація від COVID-19 (принаймні однією дозою),
  • негативний ПЛР-тест, зроблений у межах 72 годин до в'їзду,
  • докази перенесеної хвороби COVID-19 (після позитивного ПЛР або швидкого тесту на антиген має минути не менше 14 днів, але не більше 180-ти),
  • негативний експрес-тест на антиген не старше 48 годин.

В іншому випадку людину відправлять на самоізоляцію на 14 днів, яку можна буде припинити на шостий день, отримавши негативний результат ПЛР-тесту.

Відео дня

Водночас до Чорногорії без будь-яких обмежень можна в'їжджати з Сербії, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Албанії, Косово та Північної Македонії. Це стосується як громадян Чорногорії, так і громадян цих країн.

Читайте такожRyanair не пускатиме на борт клієнтів відомого пошуковика авіаквитківУ Посольстві України в Чорногорії раніше повідомляли, що, за офіційною інформацією, нові обмежувальні заходи щодо в'їзду почнуть діяти з 24 серпня. Дітям до 5 років тести не потрібні.

Інші обмеження в Чорногорії

Окрім того, влада Чорногорії запровадила особливі правила щодо проведення весіль, днів народжень, похоронів в закладах громадського харчування, а також відвідування культурних заходів, які передбачають одночасну присутність кількох осіб в одному просторі.

До того ж у країні забороняються збори понад 50 дорослих на відкритому громадському просторі - тротуарах, площах, вулицях, набережних тощо. Менша кількість людей може збиратися із дотриманням встановлених заходів: носінням масок та дотриманням дистанції.

Уряд рекомендує скоротити тривалість шкільного уроку до півгодини.

Такі заходи діятимуть з 21 серпня до 10 вересня і можуть змінюватися. У ЗМІ також з'явилася інформація про дію обмежень з 24 серпня.

Вас також можуть зацікавити новини: