Київ готується до сезону пікніків / фото УНІАН

На території трьох столичних лісопаркових господарств облаштовано 41 зону для відпочинку з необхідним інвентарем.

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

Читайте такожСтало відомо, коли відкриють пляжі в Києві

Відео дня

За словами в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександра Савченка, на території зон відпочинку є лісові меблі, сформоване місце для багаття, накриття від негоди, а локації огороджені мінералізованими смугами, аби убезпечити від пожежі лісові насадження.

«Нагадуємо киянам та гостям міста, що розпалювати багаття у лісах і парках, окрім як у спеціально відведених зонах відпочинку, заборонено чинним законодавством», - наголосив Савченко.

Також він нагадав, що з 17 квітня діє закон, яким посилено адміністративну відповідальність за порушення пожежної безпеки в лісі, відповідні зміни внесені в статтю 77 КУпАП.

«Так, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою штраф для громадян від 1530 до 4590 грн і на посадових осіб – від 4590 до 15 300 грн. Раніше штраф для громадян складав від 85 до 255 грн, а для посадовців – до 850 грн. Тому закликаю всіх зберігати ліс, бо 32 тисячі гектарів міських лісів є важливою складовою екологічного балансу Києва», - зазначив Савченко.

фото скріншот kievzelenbud.com

У КМДА звернулися до відвідувачів зон відпочинку з проханням дотримуватися карантинних правил: відпочивати невеликими групами до 10 людей, одягати захисні маски та використовувати антисептики.

Карту зон відпочинку оприлюднено на сайті «Київзеленбуду» за посиланням http://kievzelenbud.com/maps/zony-vidpochynku/.