Озеро Синевир у Закарпатській області / Фото Марина Григоренко

Національний природний парк «Синевир» перерахував топ-5 місць на своїй території, які необхідно відвідати саме весною.

Читайте такожПолонина Боржава: ідеальний хайкінг для початківців і поціновувачів неспішних прогулянок

Про це повідомляється на сторінці НПП «Синевир» у Facebook.

Відео дня

1. Першоцвіти - у другій половині березня можна побачити дивовижне цвітіння крокусів та підсніжників на теренах Синевирського національного парку. Шафран Гейфеля в окремих місцях фіолетовим килимом вкриває великі площі землі. У селі Колочава місце масового цвітіння шафрану назвали Долиною крокусів.

Шафрани в Колочаві / Фото facebook.com/NacionalnijPrirodnijParkSynevir

2. Озеро Синевир (Морське око) - одне з семи природних чудес України, весною топить свій острівок-зіницю у темно-зелених водних хвилях. Озеро стає повноводним за рахунок талих снігів, що стрімкими потоками спускаються з гір, а площа його збільшується до 7 га.

Читайте такожКонтрастний закарпатський уїк-енд: погляд бувалого туриста на Мукачево і Ужгород

3. Водоспад Білий звір також саме навесні стає бурхливим і несеться вниз до річки Тереблі з великою швидкістю та гуркотом. Холодна вода падає зі скелястого схилу гори, з-поміж смерек і буків, переливаючись по камінню, перетворюється в біле шумовиння, створюючи неперевершену красу.

4. Бурі ведмеді у Реабілітаційному центрі НПП «Синевир» прокидаються від сну з першими весняними промінцями. Після довгого відпочинку, вони активно починають шукати їжу, згуртовуючись біля місць годівлі й з ведмежим апетитом кидаючись на наїдки. Життя у вольєрі активізується, а туристи із задоволенням спостерігають за вибриками клишоногих.

Ведмеді у НПП "Синевир" / Фото Марина Григоренко

5. Весняний ліс особливо ошатний і світлий. А яке задоволення і користь від прогулянок поміж кронами з молодими листочками! Повітря перенасичене киснем, все оживає, співає, наповнює енергією, здоров’ям… Разом із природою прокидається і жага до життя.

Весняний ліс - ідеальне місце для прогулянок / Фото Марина Григоренко

До речі, раніше УНІАН.Туризм у великому матеріалі розповідав про весняний відпочинок у горах Закарпатської області, в тому числі і на Синевирі.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.