Австралія хоче залучити більше іноземних топ-менеджерів / фото REUTERS

Австралія триразово збільшила квоту на отримання постійного місця проживання (ПМЖ) для талановитих підприємців і бізнесменів.

Читайте такожКоронавірус підняв інтерес жителів багатих країн до пошуку іншого громадянства: свіжий рейтинг паспортів

Як повідомляє прес-служба компанії Henley & Partners, що займається питаннями громадянства, на початку жовтня австралійський уряд прийняв бюджет на 2020-2021 роки. Одна зі статей бюджету - залучення в країну професіоналів з семи перспективних областей для зростання економіки і забезпечення технологічного прориву в індустріях майбутнього.

Відео дня

Триразове збільшення місць затверджено за програмою Global Talent Program (GTI) з 5 000 заявників в минулому році до 15 000 в цьому році.

Програма GTI націлена на топ-менеджерів, бізнесменів з досвідом, підприємців і професіоналів, які хочуть постійно працювати і жити в Австралії. Уряд зацікавлений в міжнародних талановитих кадрах з семи перспективних областей: агротех, фінтех, медтех, передові виробничі і космічні технології, енергетика і видобуток, інформаційна безпека, квантова інформатика, інформаційно-комунікаційні технології (ICT).

Кандидати на участь у програмі GTI повинні підтвердити свої досягнення, визнані на міжнародному рівні та застосовні до Австралії.

Особливості програми

  • Немає вікового цензу.
  • Можливість отримати ПМЖ Австралії за 6 тижнів.
  • Немає необхідності приїжджати в Австралію для отримання ПМЖ (віддалена процедура).
  • Немає вимог до знання англійської мови.
  • З ПМЖ Австралії можна жити в Новій Зеландії.

Профіль потенційного кандидата на участь у програмі GTI в Австралії

  • Успішний бізнесмен, підприємець або керівник вищої ланки.
  • (Со)засновник будь-якого всесвітньо визнаного продукту, сервісу або компанії.
  • У вас є чіткий план по тому, чим ви плануєте займатися в Австралії.
  • Ваш дохід становить не менше EUR 95 000 на рік.
  • У вас немає серйозних проблем зі здоров'ям.

"Всупереч існуючій думці, що інвестиційні програми запускають тільки країни, які мають економічні труднощі, більшість країн Великої двадцятки пропонують механізм для залучення іноземних інвестицій в обмін на право проживання. 60% країн-членів ЄС пропонують програми інвестиційної міграції. Розвинені економіки розробляють і реалізують ці програми з тих же причин, що і країни, що розвиваються - для залучення іноземного капіталу, навичок і знань для стимулювання своєї внутрішньої економіки", - відзначає партнер компанії Henley & Partners Switzerland AG Пітер Крумменахер.

Інші новини по темі