Екіпажі Qatar Airways почнуть носити захисні костюми під час польотів \ Wikimedia Commons

Виконавчий директор авіакомпанії Qatar Airways Акбар аль-Бакер не бачить сенсу в дотриманні соціальної дистанції в літаках під час пандемії коронавірусу.

Читайте такожВ Qatar Airways оприлюднили план відновлення маршрутів до липня: Києва в ньому немає

Про це він заявив в інтерв'ю телерадіомовної корпорації ВВС, передає Прайм. "Питання дотримання дистанції, не думаю, що це дійсно буде працювати в літаках. Підтримувати в літаках дистанцію в півтора метри - нереально. Багато медиків відзначають, що вірус не поширюється по повітрю, він поширюється крапельним шляхом. Тому єдиний шлях - зробити обов'язковим носіння масок, рукавичок, постійно дезінфікувати самих себе і повітряні фільтри в літаку", - сказав він.

Відео дня

На його думку, тепер авіакомпаніям необхідно інвестувати в дезінфекцію, і Qatar Airways приділяє цьому багато уваги, використовуючи передові засоби. Крім того, авіакомпанія надає пасажирам санітайзери і перевіряє їхню температуру.

Раніше компанія повідомила, що з 25 травня екіпажі Qatar Airways почнуть носити захисні костюми під час польотів, а пасажирів зобов'яжуть перебувати весь політ у медичних масках. Перевізник планує до кінця травня відновити регулярне авіасполучення, збільшити кількість напрямків для польотів до 50, а в червні - до 80.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше глава найбільшого лоу-косту Європи Ryanair пригрозив не відновлювати польоти, якщо влада вимагатиме залишати середні крісла порожніми. Він виступив за інші заходи, які можуть допомогти знизити ризик інфікування пасажирів без зменшення провізних ємностей літаків.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.