Тоскана і Корфу –  найпопулярніші місця для відпочинку "з книг" / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ви напевно не раз чули, що багато туристів обирають для відпочинку місця, які вони побачили у фільмах або серіалах. Фанати "Володаря перснів" мріють відвідати Нову Зеландію, а хорватський Дубровник почав користуватися шаленою популярністю після виходу серіалу "Гра престолів".

Однак також для багатьох мандрівників джерелами натхнення для майбутніх поїздок стали книги. Згідно з результатами опитування Jet2holidays, проведеного серед 2 тисяч британців, кожен четвертий турист саме в такий спосіб хоча б раз у житті обирав місце для відпочинку, пише The Sun.

"Найчастіше натхненням для відпустки служить перегляд фільмів або серіалів. Але ми були здивовані, побачивши, як у багатьох людей виникло бажання вирушити кудись через прочитану книжку, в якій немає візуального уявлення країни або міста, де розгортаються події", – зазначив представник компанії Jet2holidays.

Серед причин відвідування місця, про яке вони прочитали в книжці, учасники опитування назвали бажання побачити, який вигляд воно має в реальному житті (46%), дізнатися більше про це місце (32%) і поставити галочку в своєму списку бажань (15%).

При цьому 62% з тих, хто здійснив таку подорож, були приємно здивовані, виявивши, що місце з книги в реальному житті виглядало кращим, ніж очікувалося.

Опинившись там, половина досліджувала визначні пам'ятки, а 25% зупинялися в приміщеннях, згаданих у книгах. 27% навіть записувалися на професійну екскурсію за деякими напрямками, про які вони читали, свідчать дані OnePoll.com.

Також з'ясувалося, що ті, хто вирушив у відпустку в те чи інше місце після прочитання про нього в книжці, здійснили в середньому три поїздки, пов'язані з нею, причому 15% забронювали поїздку наступного дня після того, як закінчили її читати. При цьому в 17% опитаних є список із п'яти місць, які вони хотіли б відвідати в майбутньому, заснований на прочитаних романах.

Найпопулярнішою книжкою, що спонукала британців подорожувати, стали мемуари американської письменниці Френсіс Мейєс "Під сонцем Тоскани", випущені в 1996 році. Саме після прочитання цього роману вони захотіли відвідати цей регіон Італії. До речі, 2003 року також вийшов однойменний фільм із Дайан Лейн у головній ролі, який ще більше привернув увагу до Тоскани.

Другу і третю сходинку посів грецький острів Корфу, описаний у романі "Моя сім'я та інші тварини" і трилогії "Корфу" британського письменника-анімаліста Джеральда Даррелла.

Четверта і п'ята сходинки в опитуванні дісталися романам американського письменника Дена Брауна – "Код да Вінчі" (Париж, Франція) і "Ангели і демони" (Рим, Італія). У 2006 і 2009 роках за романами було знято фільми з Томом Генксом у головній ролі.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам дали поради, як вибрати місце відпочинку за улюбленим кольором. Такий метод вибору підійде насамперед тим, хто "любить очима".

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.