Сербія допомагає росіянам обходити санкції / фото ua.depositphotos.com

Авіакомпанія Air Serbia, яка не зупиняла авіасполучення з Росією, збільшує кількість рейсів між Будапештом і Белградом до 17 на тиждень. Таким чином більше росіян зможуть обрати Угорщину для в'їзду до ЄС.

Оголошення було зроблено компанією Air Serbia, мажоритарним власником якої є держава, повідомляє Euractiv.

Як відомо, Сербія не запроваджувала санкції проти РФ, а її авіаперевізник продовжує виконувати рейси до чотирьох російських міст. Зазначається, що авіакомпанії РФ можуть літати в межах Сербії, однак не можуть дістатися до неї, оскільки Сербія оточена країнами, які запровадили антиросійські санкції. 

Відео дня

За даними видання, прямі рейси з Будапешта до Росії були популярними ще до повномасштабного вторгнення в Україну. Однак після початку війни угорська Wizz Air постійно збільшує кількість місць на цих рейсах.

Закриття кордонів для росіян

9 вересня 2022 року Рада ЄС затвердила припинення угоди про спрощений візовий режим з РФ. Рішення запрацювала 12 вересня 2022 року. Відтоді візовий збір для громадян країни-агресорки виріс з 35 до 80 євро. 

Вже 17 січня 2023 року туристам з РФ перестали видавати багаторазові шенгенські візи

Пізніше, 28 січня, стало відомо про те, що росіянам припинили оформлювати біометричні закордонні паспорти з терміном дії 10 років.

Вас також можуть зацікавити новини: