Майже 200 аеропортів у Європі під загрозою закриття через епідемію / REUTERS

Майже двом сотням аеропортів у Європі загрожує неплатоспроможність у найближчі місяці, оскільки коронавірусна криза продовжує завдавати шкоди галузі.

Читайте такожУкраїна оновила список країн "червоної " та" зеленої " зон

Про це у вівторок оголосила ACI EUROPE, лобістська асоціація, яка просуває колективні інтереси європейських аеропортів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Відео дня

Організація заявляє, що Європі загрожує колапс значної частини її авіатранспортної системи, якщо уряди не докладуть більше зусиль для підтримки сектора. Всього в Європі 740 аеропортів.

ACI Europe каже, що в зоні ризику - 193 аеропорти. Асоціація не вказує, які саме, проте підкреслює, що це в основному регіональні аеропорти, які допомагають підтримувати близько 277 тисяч робочих місць.

"Через вісім місяців після початку кризи всі аеропорти Європи витрачають гроші, щоб залишатися відкритими, а доходи навіть близько не покривають експлуатаційні витрати, не кажучи вже про капітальні витрати", - сказав генеральний директор ACI Europe Олівер Янковець.

У вівторок ACI Europe повідомила про зниження пасажиропотоку в аеропортах Європи у вересні на 73% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Авіагалузь звинувачує карантинні заходи у різкому скороченні кількості пасажирів і закликає до загального європейського протоколу тестування, щоб допомогти врятувати бізнес.