Ілюстрація REUTERS

Wizz Air в серпні 2020 року відкриє базу в Дортмунді (Німеччина) з трьома літаками A320 і 18 нових маршрутів, у тому числі в Україну.

Читайте такожУ Wizz Air розповіли про умови обміну квитків, якщо пасажирам заборонено в'їзд в країну призначення

Про це повідомляє avianews.com з посиланням на дортмундський аеропорт.

Відео дня

Зокрема, з 2 серпня лоу-кост планує літати з Дортмунда до Запоріжжя з частотою два рази на тиждень по середах і неділях.

З 3 серпня Wizz Air полетить до румунського міста Сучава, що розташоване поряд з кордоном з Україною в 80 км від Чернівців. Ця лінія буде також проводитись два рази на тиждень, але по інших днях - понеділках і п'ятницях.

Всього з бази в Дортмунді Wizz Air запускає одразу 18 нових маршрутів. При цьому по більшості з них немає дешевих авіарейсів з України, тож українські туристи зможуть використовувати німецьке місто як стикувальну базу, враховуючи, що до Дортмунда  Wizz Air літає мало не щодня з кількох українських міст.

Список нових маршрутів Wizz Air з Дортмунда: Запоріжжя (Україна), Сучава (Румунія), Альгеро, Барі, Катання, Неаполь (всі - Італія), Афіни, Керкіра, Іракліон, Салоніки, Родос, Санторіні (всі - Греція), Фуертевентура (Іспанія), Рейк'явік (Ісландія), Лісабон (Португалія), Маракеш (Марокко), Спліт (Хорватія), Подгоріца (Чорногорія).

Перші два A320 лоу-кост почне базувати в Дортмунді з 1 серпня, третій приєднається 7 серпня. Аеропорт очікує, що на нових маршрутах в 2020 році перевезуть 250 тис. пасажирів, а в цілому в річному обчисленні пасажиропотік на них складе 1 млн осіб.

Ще одним фактором, який вплинув на відкриття бази в Дортмунді, в аеропорт назвали збільшення робочих годин підприємства. Це дозволить Wizz Air здійснювати по три оборотних рейси на день.

Перед купівлею квитків пасажирам слід мати на увазі можливість зміни розкладу або скасування рейсів з комерційних причин або через заборону влади. Також на даний момент невідомі точні терміни зняття обмеження на в'їзд туристів третіх країн в країни Європейського союзу і Шенгенської зони.

Як раніше повідомляв УНІАН.Туризм, Wizz Air планує літати з Києва та Львова в Чехію.