"УЗ" відновлює рух поїздів / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» сьогодні протягом дня відкриє продаж квитків на ще три потяги - до Черкас, Шостки і Кропивницького, збільшивши кількість поїздів до 29.

Про це повідомив т.в.о. голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожУ Кабміні заявили, що Україна веде перемовини щодо відновлення авіаперевезень з різними країнами (відео)

Відео дня

«Укрзалізниця» повністю готова до відновлення пасажирського руху. Ми посилили заходи безпеки зі свого боку, врахували всі рекомендації МОЗ. Що важливо знати нашим пасажирам: поїзди поїдуть з 1 червня. Станом на зараз призначили 26 поїздів, продаж квитків на ще три - до Черкас, Шостки і Кропивницького відкриємо сьогодні протягом дня», - написав він.

За словами Юрика, квитки можна придбати в касах на вокзалах країни і через онлайн-букінг. «Мобільний додаток тимчасово не працює. Вибачаємося перед пасажирами, але маємо виправити наслідки роботи попереднього недобросовісного контрагента», - зазначив він.

Також т.в.о. голови правління «Укрзалізниці» повідомив, що станом на ранок продали понад 21 тис. квитків, з них 97% - через інтернет.

Крім того, він зазначив, що зараз у пасажирських вагонах будуть реалізовуватися 50% посадочних місць, тобто в одному купе буде перебувати не більше двох осіб.

«Потяги будуть проходити посилену дезінфекційну обробку до і після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання. Плюс постійна санітарна обробка протягом рейсу. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким зможуть користуватися пасажири», - наголосив Юрик.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» 26 травня розпочала поступове відновлення руху пасажирських поїздів, відкривши продаж квитків.