В Україні хочуть врегулювати готельну сферу / фото ua.depositphotos.com

Верховна Рада України 1 вересня 2020 року ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін закону "Про туризм" щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг (№2673).

Читайте такожЗеленський доручив розвивати туризм в Україні: вимагає сучасну інфраструктуру

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосував 251 народний депутат із 364, зареєстрованих у сесійній залі.

Відео дня

В пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що документ пропонує надати можливість звертатись за встановлення об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії не лише власникам, але й користувачам відповідних об’єктів нерухомості.

Так, законопроектом, зокрема, пропонується встановити, що готель - суб’єкт господарювання (нині - підприємство) будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у власності або у користуванні якого перебуває об’єкт нерухомості, що складається з 6 і більше номерів та надає готельні послуги з тимчасового проживання з обов'язковим обслуговуванням.

Як пояснюється у Telegram-каналі партії "Слуга народу", до якої входить автор законопроекту Ігор Фріс, ​​у разі його ухвалення невеликі заклади, що надають готельні послуги і якими керують ФОПи, зможуть називатися готелями. 

"За нинішнім законодавством готельні послуги можуть надавати тільки юридичні особи. Ми усуваємо цю несправедливість, дозволяючи невеличким закладам офіційно називатися готелями та бути повноправними учасниками готельного ринку", - пояснюють у "Слузі народу".

Як зазначається в повідомленні, ухвалення зазначеного законопроекту дозволить:

  • стимулювати активізацію ринку готельних послуг; 
  • створити нові робочі місця;
  • збільшити надходження до бюджету;
  • вивести готельний бізнес із тіні.

Розвиток туризму в Україні: інші новини