Шрі-Ланка знову закривається для туристів / фото Вероніка Кордон

Влада Шрі-Ланки вирішила закрити в'їзд для іноземців через погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус в країні.

Читайте такожОстрів Шрі-Ланка: неймовірна і суперечлива країна на березі Індійського океану

Як зазначається на сайті visitukraine.today, заборона на висадку пасажирів на Шрі-Ланці набуде чинності 21 травня і триватиме як мінімум до 23:59 31 травня.

Відео дня

Місцеві аеропорти при цьому зможуть працювати на виліт пасажирів, охочих покинути острів. При цьому пасажирам, які виїжджають за межі Шрі-Ланки, буде потрібен дозвіл на поїздки / необхідні документи, які вимагає пункт призначення.

Транзит буде можливий, якщо він займає менше 12 годин, а пасажири повинні будуть надати квиток в кінцевий пункт призначення.

Відновлення туризму на Шрі-Ланці

  • 26 грудня 2020 року Шрі-Ланка в тестовому режимі відкрила в'їзд для окремих категорій іноземних туристів, у тому числі громадян України, а 21 січня 2021 року країна відкрилася для гостей з усього світу. 
  • Всі туристи, які бажають в'їхати в країну, повинні були отримати дозвіл на в'їзд від Бюро сприяння туризму Шрі Ланки.
  • В середині травня 2021 року Шрі-Ланка посилила умови в'їзду в країну, зобов'язавши всіх туристів, навіть вакцинованих, проходити обов'язковий двотижневий карантин на острові. Крім того, від усіх іноземних гостей почали вимагати здавати ПЛР-тести на коронавірус на перший і 11-14 дні карантину. До цього вони були зобов'язані перебувати в ізоляції в одному з сертифікованих готелів.
  • Крім того, з 17 травня в країні запровадили комендантську годину з 23:00 до 4:00, яка поширюється і на місцевих жителів, і на туристів. Також була обмежена робота ресторанів, пабів, барів, казино, торгових центрів та інших громадських місць.