Національний парк Банф в Канаді / фото ru.wikipedia.org / Gorgo

Американцеві Джону Пеннінгтону, який здійснив транзитну поїздку через Канаду, загрожує штраф у розмірі до 750 тисяч канадських доларів (близько 570 тисяч доларів США) або шість місяців в'язниці за порушення карантинних правил країни.

Читайте такожПодорожі та карантин: у МЗС дали поради українцям, які збираються за кордон

Як повідомляє The Independent, 40-річний американський турист з Кентуккі перетнув Канаду з боку Аляски в червні 2020 року, і незабаром отримав свій перший штраф в 1200 канадських доларів (близько 912 доларів США).

Відео дня

Чоловік зупинився в готелі Rimrock в курортному місті Банф, розташованому в популярному серед туристів однойменному національному парку в оточенні Скелястих гір. Все б було добре, проте американцям через пандемію коронавірусу зараз заборонено в'їжджати в Канаду, за рідкісними винятками.

Зупинка в місті Банф дорого обійшлася американському туристу / фото de.wikipedia.org

Зокрема, громадяни США можуть їздити по Канаді, щоб дістатися з Аляски в інші материкові штати США, якщо на це є вагома причина, наприклад, робота або поїздка до основного місця проживання. При цьому такі мандрівники зобов'язані вибрати найкоротший маршрут, уникаючи національних парків, місць відпочинку і туристичних заходів.

Також їм рекомендується якомога довше залишатися в своєму транспортному засобі, уникати контактів з іншими людьми, а також купувати їжу і напої, не виходячи з машини через drive-thrus. Проживання в готелях дозволяється тільки в тому випадку, якщо транзитні гості постійно перебувають в своєму номері.

Читайте такожКабмін тимчасово закрив в'їзд до України для іноземців: кого планують пускати

У результаті пильні співробітники канадського готелю подзвонили в поліцію і повідомили, що підозрюють Пеннінгтона в порушенні карантину. Після першого штрафу поліція веліла чоловікові залишатися в своїй кімнаті доти, поки він не відправиться додому на наступний день, нагадавши йому, що він повинен відправитися прямо в Штати без зайвих зупинок.

Однак наступного дня Пеннінгтона знову зловили за порушенням правил карантину, так як він вирішив зупинитися біля місцевої туристичної пам'ятки – гори Салфер. Цікаво, що і тут чоловіка «підставили» гостинні канадці: поліція наздогнала горе-туриста після того, як місцевий житель подзвонив їм і повідомив, що бачив припаркованою машину з номерами штату Огайо.

Краєвид на гору Салфер / фото en.wikipedia.org / Dwayne Reilander

У поліції пояснили, що чоловік не покинув місто вранці, як від нього вимагали правоохоронці напередодні, а вважав за краще відвідати популярний туристичний об'єкт. При цьому в готелі, за їхніми словами, були всі необхідні зручності та харчування, а тому у туриста не було потреби їхати в бік гори.

Тепер Пеннінгтон звинувачується в порушенні Федерального закону Канади "Про карантин" і постане перед судом у листопаді 2020 року. За канадським законодавством "недотримання нинішніх прикордонних обмежень є злочином відповідно до закону "Про карантин" і може тягнути за собою штраф у розмірі до 750 000 доларів і/або тюремне ув'язнення на строк до шести місяців".

Інші новини туризму в епоху коронавірусу