У Таїланді дуже суворі закони щодо азартних ігор / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Вирушаючи в подорож до іншої країни світу, важливо ознайомитися з діючими там правилами та заборонами. І якими б дивними не здавалися деякі з них, їхнє дотримання є обов'язковим, оскільки в разі порушення можна нарватися на серйозні наслідки – від великого штрафу до тюремного ув'язнення.

Так, видання The Sun нагадало туристам, що в Таїланді їм може загрожувати до 10 років тюремного ув'язнення за, здавалося б, абсолютно безневинну поведінку – якщо їх спіймають зі 120 гральними картами.

Річ у тім, що в популярній екзотичній країні ще з 1935 року діє закон, відомий як "Закон про гральні карти", згідно з яким зберігання понад 120 гральних карт вважається незаконним. Якщо у вас більше карт на руках, вони мають бути зареєстровані у відповідному державному відомстві.

Відео дня

У Таїланді діють суворі закони щодо боротьби з азартними іграми: майже всі форми азартних ігор заборонені в рамках боротьби з корупцією та злочинністю.

Так, у 2016 році в тайському курортному місті Паттайя було заарештовано групу літніх гравців у бридж. Компанію з 32 іноземців спіймали за грою з незареєстрованими картами під час рейду з боротьби з азартними іграми. І хоча вони наполягали, що грали не заради грошей, а заради задоволення, поліцію ці виправдання не влаштували. У результаті, щоб врегулювати інцидент, до Паттайї був змушений вилетіти президент таїландської ліги бриджу, щоб пояснити правоохоронцям суть гри.

"Дуже важливо, щоб мандрівники знали про місцеві закони та звичаї, оскільки правила в країнах призначення можуть сильно відрізнятися від тих, що діють у них вдома. Хоча деякі з незнайомих законів по всьому світу можуть здатися нам дивними, дуже важливо перевірити кожен пункт призначення перед поїздкою. Місця часто мають обмеження на те, які ліки можна продавати, унікальні закони водіння, різні рекомендації щодо статі та сексуальності, а також безліч інших місцевих правил. Дві найважливіші речі – провести дослідження заздалегідь і поважати місцеві закони та звичаї", – пояснив директор турагентства eShores Гевін Лапідус.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2022 року влада Балі ввела заборону на інтимну близькість поза шлюбом. Утім, пізніше туристів заспокоїли, що на них вона не поширюватиметься.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.