Ілюстрація REUTERS

Влада Євросоюзу погодила попередній список країн, для мешканців яких буде дозволено в'їзд з 1 липня.

Про це повідомляє видання The New York Times.

За їх даними, в попередній список увійшли Росія, Бразилія і США, в яких найбільша кількість хворих на коронавірус.

Відео дня

Серед країн, з яких дозволять в'їзд, є Чорногорія, Албанія, Сербія, Боснія і Герцеговина, Косово і Північна Македонія, Китай, Уругвай, Куба і В'єтнам.

Читайте такожПодорожі до ЄС: у Кабміні розповіли, що буде з безвізом для українців

Орієнтиром для складання списку було середня кількість нових випадків зараження за останні 14 днів у розрахунку на 100 тисяч осіб. Для відвідин Євросоюзу з 1 липня необхідно, щоб кількість хворих було у межі 20 осіб на 100 тисяч.

«Президент Трамп, а також його російські і бразильські колеги, Володимир Путін і Жаір Болсонару, за словами критиків, слідували схожим шляхом у боротьбі з епідемією, яка залишила всі три країни у однаково поганому становищі: вони з самого початку зневажливо ставилися до кризи, повільно реагували на наукові рекомендації та в результаті зіткнулися з різким зростанням числа нових випадків, у той час як іншим частинам світу, особливо в Європі та Азії, поступово вдалося поставити поширення інфекції під контроль», - пише NYT.

Як повідомляв УНІАН, країни Євросоюзу з 1 липня при певних умовах почнуть поступово і скоординовано відкривати для іноземців зовнішні кордони. Країнам-членам ЄС рекомендовано продовжити до 30 червня заборону на в'їзд іноземців з третіх країн.

Єврокомісія пропонує, щоб країни з регіону Західних Балкан були включені вже з 1 липня в список країн, з якими поступово будуть відкриватися кордони.