Зеленський відвідав Полтавщину / фото ОП

Президент Володимир Зеленський ознайомився з туристичними «магнітами» Полтавщини.

Читайте такожЗеленський доручив розвивати туризм в Україні: вимагає сучасну інфраструктуру

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, під час робочої поїздки до Полтавської області Президент України Володимир Зеленський відвідав Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського.

Відео дня

Директор музею Олександр Супруненко зазначив, що це один з найбільш відвідуваних музеїв в Україні. Щороку сюди приходять понад 220 тисяч осіб. У музеї – більш як 300 тисяч експонатів.

Глава держави оглянув скарбницю унікальних експонатів музею. Зокрема, Зеленський ознайомився з експозицією артефактів Стародавнього Єгипту, скіфів, давніх греків, озброєння самураїв. Президенту продемонстрували археологічні знахідки з території Полтавщини, які пов’язані з часами Київської Русі. Також він оглянув експозиції, присвячені відомим полтавцям, та колекції холодної й вогнепальної зброї. Зеленський ознайомився з колекціями старовинних монет та виробів з металу. Супруненко розповів, що скарб з монетами, який експонується у музеї, містить п’ять унікальних талерів, якими платили козакам.

фото ОП

Президент також ознайомився з можливостями розвитку туристичного потенціалу області та об’єктами, обраними для реалізації в межах ініціативи «25 магнітів».

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко розповіла про основні туристичні маршрути в Полтавській області. Серед визначних туристичних місць краю вона назвала Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, опішнянський музей українського гончарства, курорт «Миргород», національний музей-заповідник Миколи Гоголя. Також заступниця голови ОДА згадала про оздоровчий, активний, археологічний, гастрономічний, промисловий, сільський та фестивальний туризм.

«Ми бачимо довгострокові перспективи в умовах карантину. Жодна галузь не завдячує так карантину, як галузь внутрішнього туризму. Тому у жовтні ми презентуємо інтерактивну мапу «Віртуальні мандрівки Полтавщиною», – сказала Рижеченко.

Вона також наголосила на важливості завершення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Полтавської філармонії.

«Подали її у список «Великого будівництва» по культурі. Вважаємо це необхідним», – сказала заступниця голови Полтавської ОДА.

фото ОП

Очільник облдержадміністрації Олег Синєгубов зазначив, що займається питаннями внесення решетилівської вишивки «білим по білому» до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, а також ремонту Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішні. Крім того, у 2021 році планують розпочати реставрацію Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.

Також глава держави ознайомився з перебігом будівельних робіт у Центрі надання адміністративних послуг Полтави, які проводяться в межах національної програми «Велике будівництво».

Розвиток туризму в Україні у 2020 році