В Німеччині, особливо на території федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, в період карантину повернувся інтерес до автокінотеатрів.

Читайте такожНа заході Німеччини гігантські тюльпанові поля приваблюють відвідувачів, попри карантин (фоторепортаж)

Кельн, Дюссельдорф, Дортмунд... В цих та інших німецьких містах колись були доволі популярні автокінотеатри, куди люди приїжджали дивитися кіно просто неба на великому екрані. Останніми роками цей різновид дозвілля втратив популярність, але під час карантину, введеного в Німеччині внаслідок світової пандемії коронавірусу, автокінотеатри почали відроджуватися.

Відео дня

Тепер німці масово приїжджають на майданчики з великими екранами дивитися кіно та навіть на концерти улюблених виконавців. Враховуючи те, що квитки на подібні заходи  розлітаються дуже швидко, виграють усі: і людям не так сумно, і представники індустрії розваг мають змогу продовжувати працювати. Приміром, квитки на автоконцерт популярного німецького реп-виконавця Alligatoah в Дюссельдорфі за ціною 90 євро за паркомісце з обмеженням дві людини в машині розлетілися за пару годин, і в підсумку був організований додатковий концерт, квитки на який спіткала та ж доля.

Крім того, в автокінотеатри вже перенесли проповіді. Наприклад, в Дюссельдорфі таким чином проводили великодню службу.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, Німеччина, яка є однією з найбільш успішних країн в боротьбі з коронавірусом (з майже 150 тисяч заражених там вже одужали майже 100 тисяч, також в країні порівняно низькі показники смертності від наслідків коронавірусу - трохи більше 4 тисяч), з другої половини квітня починає поступово пом'якшувати карантин. Там вже відкрили більшість магазинів, окрім великих ТРЦ, а також дозволили громадянам ходити на зустрічі з однією людиною, не з числа тих, з ким вони проживають.

Втім, про відкриття кафе, ресторанів, клубів, кінотеатрів та інших розважальних закладів мова покине йде. Крім того, в Німеччині офіційно скасували усі масові заходи щонайменше до 31 серпня 2020 року, тож фестивальний сезон-2020 в країні був скасований. Можливо, від нудьги німців (а музикантів і акторів від безробіття) влітку рятуватимуть саме автокінотеатри.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.