Графіті італійського художника TVboy в Бучі / фото УНІАН (Владислав Мусієнко)

Італійський вуличний художник Сальваторе Бенінтенде, відомий під творчим псевдонімом TvBoy, залишив графіті одразу на кількох локаціях в Бучі та Ірпені під Києвом, які на початку повномасштабного вторгнення Росії до України в лютому 2022 року майже на півтора місяці опинилися під окупацією та зазнали серйозних руйнувань.

Зокрема, у Бучі художник на двох локаціях зобразив дівчаток, які малюють символ миру у кольорах українського прапора, піднявшись на сходи, а також "залишають" знак із закликом зупинити війну. Графіті прикрасили будівлю біля міської ради Бучі та стіни ліцею. Також роботи італійського вуличного художника помітили в Ірпені на Центральному будинку культури та на руїнах спортивного стадіону.

Зазначимо, що саме TvBoy навесні 2022 року створив графіті з президентом Росії Володимиром Путіним за гратами на площі Sant Jaume у Барселоні.

Відео дня
Графіті "Путін за гратами" вуличного художника TVboy в Барселоні / фото facebook.com/tvboy

Графіті Бенксі в Україні

TvBoy – не єдиний відомий митець, що намалював графіті на уламках російської агресії в Україні. Так, у листопаді 2022 року англійський художник і політичний активіст, відомий під псевдонімом Бенксі (Banksy), зізнався, що намалював сім графіті в Україні. Зокрема, два малюнки можна побачити в Бородянці Київської області.

Пізніше Бенксі став почесним громадянином Ірпеня – за те що привернув увагу світової спільноти до масштабів руйнувань міста. Згодом Бенксі створив картини, кошти від продажу яких передадуть на допомогу Україні.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.