Приміром, ось така ситуація сьогодні на пляжі Кастільоне-делла-Пеская (Castiglione della Pescaia). Як бачимо, працівники з лінійкою вимірюють відстань, на якій слід вставновлювати один від одного парасольки та ліжники.

Зазначимо, з 4 травня 2020 року в Італії заплановне послаблення карантинних обмежень, запроваджених в країні ще 10 березня 2020 року через пандемію коронавірусу. Італія посідає третю сходинку в коронавірусному антирейтингу - з початку пандемії там захворіли майже 190 тисяч людей, з яких понад 25 тисяч померли. Однією з причин таких показників виявилося те, що Італія не одразу зупинила туризм, який є однією з головних статей наповнення держбюджету.

Читайте такожНе менше двох метрів: після закінчення карантину на пляжах Іспанії можуть ввести обов'язкову дистанцію між туристами

Італійська влада підкреслює, що зняття карантину буде поступовим і доволі повільним. Зокрема, з 4 травня запрацює більше виробничих потужностей, потім відновиться будівництво, торгівля, бари і ресторани, в залежності від ризику в кожному регіоні.

Водночас з 4 травня в країні будуть дозволені одиночні заняття бігом на вулиці, але не більше години на день. Молоді до 18 років дозволять відвідувати родичів за умови використання масок і рукавичок. Також планується дозволити ігри з дітьми на свіжому повітрі.

Крім того, з 4 травня повинні запрацювати нові правила користування громадським транспортом в Італії: вхід до метро дозволять тільки після температурного скринінгу. У транспорті, включаючи автобуси, можна буде їздити тільки сидячи і на певній відстані один від одного. На станціях можна буде чекати транспорт тільки на відстані не менше метра один від одного.

При цьому передбачається, що лише влітку італійці отримають доступ до пляжів, але будуть діяти заходи, що запобігають скупченню людей. Тільки на третій фазі, у вересні, очікується відновлення туризму, відкриття закладів культури та шкіл. У "червоних зонах", де епідемія на піку, ослаблення може затриматися.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, Європейська комісія вже обговорює нові правила для авіаперевізників на тлі імовірного послаблення карантинних обмежень.

Також піднімається питання, що під час відвідування популярних серед туристів місць, зокрема і пляжів, слід буде створити умови для дотримування соціальної дистанції.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.