Двадцять шостою міні-скульптуркою проекту «Шукай!» у Києві стала скульптурка видатного письменника Михайла Булгакова.

Відшукати її можна по вулиці Дегтярна, 29 на столичній Воздвиженці, скульптор - Юрій Білявський, повідомили автори проекту «Шукай!» на своїй столінці у Facebook.

Читайте такожЯк бути туристом у своєму місті

Відео дня

Організатори проекту пояснюють: «Михайло Булгаков - це письменник, автор творів, на яких виховалось декілька поколінь: «Майстер і Маргарита», «Біла гвардія» та низки п'єс. Фільми, які було знято через багато років по смерті письменника, знала вся країна. Михайло Булгаков народився на Воздвиженці, в дитинстві та юності мешкав на Андріївському узвозі, 13, де зараз розташований музей сім'ї Булгакових.

Він любив це місто до останку життя. Він покинув Київ, змінив ситу професію лікаря на напівголодне існування письменника, твори якого раз у раз не брали до друку, бо за часів Громадянської був медиком в Білій армії. Добре розумів, що Радянська влада йому того не пробачить і розраховував загубитися в багатолюдній Москві. Але навіть в розлуці з рідним містом поселяв своїх героїв на київських пагорбах, серед київських трамваїв».

Зазначимо, міні-скульптурки від проекту «Шукай!» вже стали своєрідною родзинкою столиці. Відшукати їх можна по всьому центру Києва, і кожна з них присвячена чомусь або комусь важливому для міста.

Раніше УНІАН.Туризм розповідав вам ТОП-10 секретних місць Києва, про які вам не розкажуть у путівниках.