Сьоме листопада, на відміну від столиці, у Вінниці проходить мирно. Комуністи урочисто відзначили 94-річницю Великої Жовтневої соціалістичної революції, поєднавши святкування з акцією протесту проти олігархічної влади, яка пройшла біля центрального входу в парк ім. Горького.
На мітингу зібрались близько 250 представників старшого покоління. Очільники обкому КПУ в листівках, які поширювались серед народу, закликали суспільство до кардинального лівого повороту. Відтак і гасла були радикальні, як у 1917-му: землю -   селянам, заводи — робітникам. 
Також лунали заклики до соціальної справедливості та щодо необхідності повалити буржуазну владу, яка звела нанівець завоювання соціалізму.
Власне, літні партійці таке гасло і тримали на значках біля серця “Наш путь — социализм”.
Цікаво, що цьогоріч комуністи провели свою традиційну акцію самотужки. Їхніх партнерів з лівого табору на мітингу видно не було.
Праві ж мають власну точку зору на події вже майже столітньої давності. “Свобода” поширила у Вінниці листівки, де жовтневий переворот кваліфікує як початок комуністичного терору. Відтак вінничан “ свободівці” закликають не втрачати історичної пам'яті, а Москву — покаятись.