У Житомирі двоє вінничан викрали чоловіка та вимагали гроші за його визволення.

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю УМВС України у Житомирській області, 36-річний житомирянин став заручником чужих грошових конфліктів, які виникли ще торік і стосувалися його самого опосередковано.

Незнайомці зателефонували чоловіку і призначили зустріч, мотивуючи її необхідність вирішенням застарілого конфлікту. На місце зустрічі у центрі Житомира він прийшов із братом. Там на них очікував автомобіль, з якого вийшли незнайомі особи, силоміць усадили чоловіка до салона й поїхали. У викраденого чоловіка зловмисники відібрали мобільні телефони та почали погрожувати розправою, якщо за його звільнення не буде виплачено значну суму коштів.

Відео дня

Викрадачі самі зателефонували брату своєї жертви, назвали суму викупу і погрожували розправою у разі звернення до правоохоронних органів. Проте 27-річний брат викраденого чоловіка все ж зателефонував до міліції.

У момент передачі викрадачам грошей, точну суму яких міліція не називає, бійці спецпідрозділу «Сокіл» затримали у Житомирі двох жителів Вінниці, один з яких - неодноразово засуджений.

За фактом викрадення людини (ст. 146 Кримінального кодексу України) міліція порушила кримінальну справу.