Наразі невідомо, скільки загальноосвітніх шкіл підпадають під так звану реформу «скорочення». Проте відомо, що поряд зі збільшенням кількості дитячих навчальних дошкільних закладів освіти, кількість загальних середньоосвітніх шкіл в області зменшується. В 2012 році в області закрито 12 шкіл.

Про це на прес-конференції 27 серпня повідомив начальник управління освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк.


- На жаль, в середній освіті відбувається тенденція до скорочення шкіл. Якщо в 2011 році на території області було 960 шкіл, то в 2012 їх кількість зменшилась на 12. Наразі 6 шкіл області призупинили свою роботу, учнів там немає, але громади не дали свого погодження на закриття цих закладів. Також протягом року реорганізовано 30 шкіл, тобто вони отримали інші ступені у відповідності із загальнодержавними вимогами. Наприклад, була школа ІІ ступеня, стала – І, - зазначив він.

Відео дня

Проте в цьому навчальному році держава подбає про школи-довгобуди на які, за словами Ігоря Івасюка, вже виділені кошти. Зокрема, це школа у с.Васильків Тиврівського району, с.Михайлівка Гайсинського району та Чечельницька ЗОШ № 1.