Головний архітектор міста Вінниця Олександр Рекута розповів «20 хвилинам» про те, яким буде півострів «Бригантина» після реконструкції.

За словами посадовця, на півострові зроблять місток через Тяжилівку, в середині майбутнього комплексу, який побудують ближче до вулиці Чорновола, будуть аквапарк, мультиплекс, кілька ресторанів супермаркетів і вернісаж. Інвестор планує побудувати на вінницькому півострові центр сімейного дозвілля, де вінничани зможуть відпочивати цілий рік, а заодно і привести до ладу прилеглу територію, включно з частиною Набережної.

Відео дня

Крім того, планується реконструкція транспортного перехрестя на перетині вулиць Чорновола та Громова, таким чином, щоб забезпечити нормальний заїзд на територію комплексу.

- Тут будуть об'єкти і сезонного використання, і ті, де можна буде відпочити протягом цілого року, - каже Олександр Рекута. - Загалом, на півострові можна гармонійно поєднати відпочинок, рекреацію, сам центр, і все що стосується відкритого простору території. Недарма тут передбачається дуже багато зон різного профілю і призначення. Це атракціони для найменших дітей, різноманітні лабіринти для старших і екстремальні зони, на зразок площадок для катання на роликах, скейт-парк і скеледром, який взимку може бути перетворений в "льододром". Крім того, передбачаються спортивні майданчики на яких можна розташувати волейбольні, баскетбольні, а, можливо, навіть тенісні корти.

Пан Рекута стверджує, що забудовником будуть максимально збережені зелені насадження. Там розміститься барбекю-зона, яка буде місцем так-званого тихого відпочинку, з альтанками і закладами в яких можна буде замовити щось перекусити.  Обіцяють, що городянам доступ у цю зону не обмежуватиметься

На оновленому півострові обіцяють знайти місце і для художників і народних умільців, - для них передбачається облаштувати вернісажну зону.

Але найголовнішим об'єктом буде аквапарк.

Два поверхи майбутнього комплексу займуть ігрові зони з зоною мультиплексу: шість кінозалів. Також тут плануються заклади швидкого харчування.

На третьому поверсі запланована ресторанна зона з відритими терасами з видом на Південний Буг.

На підземному рівні запроектовані паркінги.