Антін Мухарський / фото УНІАН

Звільнення окупованих територій Донбасу буде серйозно ускладнене серйозними змінами в масовій свідомості частини українців, вважає телеведучий і співак Антін Мухарський (сценічний псевдонім Орест Лютий).

Читайте такожДонеччину очолив генерал СБУ (відео)

"Насправді Я поки не бачу якихось позитивних моментів і перспектив у тому, щоб Донецьк і Луганськ повернути, тому що сталися ментальні зрушення в структурі українського населення, і на певних територіях "совок" переміг Україну. "Совок" — як агресивна, консервативна і моральна традиція імперії. Видалити це з голів — основне завдання", — цитує його слова «Главред».

Відео дня

Музикант зазначає, що керівництво країни займається армією, але при цьому не робить жодних кроків щодо українізації зазначених територій, які номінально є Україною, але по суті нею не є.

"Потрібна українізація, щоб люди почували себе в українському полі, щоб звучала українська мова, українська пісня", — пояснив він.

За словами Мухарського, принцип "спочатку промивка мізків, потім — танки" добре відпрацьований Росією.

"І він діє. Дзеркально слід діяти і Україні. Тобто спочатку потрібно українізувати людей, давати їм надію і можливості розкрити себе, роботу, нарешті, давати якусь соціалку — над цим теж треба працювати. А вже потім, заручившись підтримкою цього населення, можна буде потроху звільняти території", — уклав він.

Раніше міський голова Лисичанська Сергій Шилін викликав обурення користувачів соцмереж після публікації фото дітей в радянській військовій формі з підписом: «Ось тому нас не здолати!»