Збройні сили України випробували новий український 120-міліметровий мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» у ході навчань на одному з військових полігонів.

Як ідеться у повідомленні на сайті Ради національної безпеки та оборони України, на навчаннях був присутній секретар РНБО Олександр Турчинов.

Відео дня

Як сказав Турчинов, мобільний мінометний комплекс створено українськими виробниками на базі бронеавтомобіля «Барс-8». Бойова машина споряджена автоматизованою системою розгортання та управління вогнем.

Читайте такожНа Донбасі під час бойових дій двоє військових Об єднаних сил зазнали поранень

«Комплекс може швидко пересуватися до необхідної точки ведення вогню, його комп'ютерна система дозволяє позиціонуватися на місцевості, час підготовки до стрільби з похідного положення - всього хвилина», - повідомив Турчинов.

За його словами, ще близько 20 секунд необхідно мобільному комплексу, щоб залишити вогневу позицію, уникнувши відповіді ворога. Він також повідомив, що боєкомплект має 60 мін, а екіпаж бойової машини складається всього із трьох осіб.

«Виробники вирішили кілька задач під час розробки цього мобільного мінометного комплексу, зокрема досягли максимальної швидкості розгортання і згортання, здатності мобільно пересуватися по бездоріжжю, можливості вразити ціль з високою точністю, і, головне, - безпеки його використання», - сказав секретар РНБО.

На його переконання, після завершення державних випробувань і взяття на озброєння комплекс посяде гідне місце в озброєнні Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій.

Раніше повідомлялося, що українська армія незабаром отримає нове покоління артилерії – ракетний комплекс "Вільха". Незабаром почнеться його серійне виробництво.