Українські підрозділи діють строго в рамках Мінських домовленостей / фото УНІАН

Начальник прес-центру Об’єднаних сил Віталій Саранцев підтвердив взяття під контроль підрозділами Збройних сил України майже всієї так званої «сірої зони» на Донбасі, зауваживши, що від часу проведення операції Об’єднаних сил були звільнені чотири населені пункти в Донецькій та Луганській області

Про це він повідомив в коментарі УНІАН.

На питання, чи відповідає дійсності інформація, поширена радником президента України Юрієм Бірюковим про те, що ЗСУ взяли під контроль майже всю «сіру зону» на Донбасі, Саранцев відповів: «Так, це правда, але хотів би зазначити, що такого поняття як «сіра зона» взагалі не існує, є лінія зіткнення, і ми, просуваючись вздовж цієї лінії зіткнення, покращуємо своє тактичне положення».

Відео дня

Читайте такожОфіцер ЗСУ розкрив втрати окупантів на Донбасі за добу

«У багатьох місцях ми дійсно покращили своє положення, закріпилися в районі певних населених пунктів, створивши зону безпеки, щоб убезпечити життя як військовослужбовців, так і цивільного населення», - додав він.

Саранцев зауважив, що за час з 1 травня, від часу переформатування АТО на операцію Об’єднаних сил, підрозділи українських військ звільнили від окупантів чотири населені пункти: селище Золоте-4 (хутір Вільний) у Луганській області та селища Південне і Шуми, Розсадки у Донецькій області.

«Це основні населені пункти, які я вам зараз можу назвати», - додав він.

За словами представника Об’єднаних сил, українські підрозділи діють чітко в рамках Мінських домовленостей, покращують власні позиції та убезпечують цивільне населення.

«Коли ми закріплюємося біля якогось населеного пункту. Ці села в будь-якому випадку і так належать Україні. Ми забезпечуємо там більш надійний контроль, забезпечуємо там діяльність державних інституцій: там працює вже судова, фінансова системи, люди вже можуть отримати якісь соціальні послуги», - пояснив він.

Як відомо, 26 грудня радник президента України Юрій Бірюков заявив, що ЗСУ взяли під контроль і звільнили від проросійських бойовиків майже всю «сіру зону» на Донбасі.