На Харківщині затримали бойовика "ДНР" / фото ssu.gov.ua

У Харкові правоохоронці затримали бойовика терористичної організації «ДНР».

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, оперативники спецслужби встановили, що уродженець і колишній мешканець окупованої Горлівки Донецької області у лютому 2015 року приєднався до незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР» та отримав позивний «Куб».

У складі так званої «військової розвідки Новоросії» він брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України.

Відео дня
фото ssu.gov.ua

На початку 2019 року бойовик вирішив переїхати на постійне місце проживання до Харкова та спробував легалізуватися, намагаючись отримати дублікати особистих документів, які нібито були втрачені.

Співробітники СБУ встановили місце тимчасового проживання зловмисника у Харкові та провели санкціонований обшук, під час якого вилучили бойову гранату РГД-5 та тротилову шашку вагою 400 грамів. Бойовика затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

фото ssu.gov.ua

У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці документують додаткові факти причетності затриманого до сприяння терористичному угрупованню «ДНР». Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Як повідомляв УНІАН, з початку року поліцейські викрили 35 учасників незаконних збройних формувань.