На окупований Донбас бойовики стягують танки та іншу важку техніку / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що зафіксували на окупованих територіях Донбасу велике зосередження реактивних систем залпового вогню, танків, артилерії, мінометів та іншого озброєння.

Як повідомляється у звіті місії станом на 19:30 25 березня, оприлюдненому сьогодні на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Читайте такожНищівний удар ЗСУ в Луганській області потрапив на відео - окупанти зазнали масштабних втрат

Відео дня

Зокрема, було виявлено озброєння, розміщене з порушенням визначених координат відведення.

Так, 20 березня у непідконтрольних урядові України районах на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність 8 реактивних систем залпового вогню невизначеного типу на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ (62 км на південний захід від Луганська) та 2 танки невизначеного типу на полігоні біля Новоселівки (37 км на північний схід від Донецька).

Також на полігоні поблизу Міусинська виявлено 4 танки невизначеного типу і 5 одиниць буксируваної артилерії або мінометів.

Читайте такожУ мережі показали гнітючі фото з Іловайська

Ще 12 танків невизначеного типу зафіксовано на полігоні біля Шимшинівки (27 км на південний захід від Луганська) та 24 танки невизначеного типу на полігоні в районі Тернового (57 км на схід від Донецька).

Крім того, 19 березня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність 22 танків невизначеного типу на полігоні поблизу Бугаївки (37 км на південний захід від Луганська), а також 58 бойових броньованих машин.

Також на полігоні біля Бугаївки виявлено наявність 20 одиниць буксируваної артилерії або мінометів, а також 7 одиниць самохідної артилерії.

Як повідомляв УНІАН, протягом поточної доби, 26 березня, бойовики 14 разів обстріляли українські позиції, у тому числі із забороненої Мінськими домовленостями зброї.