Иллюстрация / REUTERS

Бойовики російсько-окупаційних військ на Донбасі у посиленому режимі відпрацьовують приховане висування на передові позиції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Максим Праута на прес-брифінгу щодо ситуації на лінії зіткнення.

"Командування російсько-окупаційних військ під виглядом занять з бойової готовності підвищило інтенсивність тренувань артилерійських і танкових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ щодо прихованого висування на передові позиції. У т.ч. йдеться про озброєння, заборонене Мінськими домовленостями", - зазначив Праута.

Відео дня

Читайте такожРФ перекинула на окупований Донбас нову партію танків і «Градів» - Тимчук

За його словами, в ході тренувань особлива увага приділяється підвищенню навичок особового складу з виконання нормативів, що стосуються швидкого розгортання артилерійських систем і скорочення часу на підготовку їх до стрільби по визначених об’єктах.

Речник Міноборони також додав, що на тренуваннях бойовики відпрацьовують комплексні заходи з маскування та введення в оману з використанням хибних позицій, обладнаних на передовій.