Ілюстрація / REUTERS

Збройні формування Російської Федерації зосереджують десятки одиниць танків, гаубиць та зенітні ракетні комплекси в місцях, які розміщені з порушенням ліній відведення та постійних місць зберігання.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) на сторінці штабу операції Об’єднаних сил у Facebook.

Читайте такожВійна на Донбасі: за добу двоє українських військових дістали поранення від обстрілів

Відео дня

За даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, 4 травня на основі даних повітряного спостереження виявлено наявність 14 реактивних систем залпового вогню на так званому полігоні поруч із населеним пунктом Міусинськ.

Також представники СММ виявили озброєння, розміщене за лініями відведення, але поза межами виділених місць зберігання на непідконтрольних урядові районах. Зокрема, зафіксували наявність 12 танків на полігоні неподалік від населеного пункту Шимшинівка, 12 танків, 7 самохідних гаубиць та 13 буксируваних гаубиць, а також 3 зенітні ракетні комплекси на полігоні поблизу Міусинська та 24 танки на полігоні біля населеного пункту Круглик.

Крім того, 7 травня на полігоні неподалік від населеного пункту Покровка на схід від Донецька міжнародні спостерігачі зафіксували щонайменше 5 танків T-72.

«Українська сторона СЦКК зазначає, що збройні формування Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, відверте нехтування взятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін», - наголошується у заяві.