Ілюстрація REUTERS

В окупаційних військах почастішали випадки дезертирства.

Читайте також"Це українська земля": Зеленський розповів, що потрібно для повернення Криму і ОРДЛО

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник з посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони.

Відео дня

За його словами, командування російських окупаційних військ вживає активних заходів для запобігання зниження рівня морально-психологічного стану особового складу передових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів збройних сил РФ.

"Зокрема, російськими офіцерами розповсюджується інформація про можливість підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям, призваним з числа місцевого населення, які оформлять російське громадянство. Водночас грошове забезпечення сержантському й рядовому складу постійно затримується та не виплачується у повному обсязі", - зазначив Мотузяник.

Він зауважив, що затримка з виплатами грошового забезпечення призводять до зростання протестних настроїв серед особового складу. Так, в окремих передових підрозділах противника більше третини особового складу виявили бажання достроково звільнитись з військової служби, крім того, через це зросла кількість випадків самовільного залишення місць служби.