Ілюстрація / REUTERS

Від початку сьогоднішньої доби бойовики російсько-окупаційних військ на Донбасі 11 разів порушили режим тиші, внаслідок обстрілів дістав поранення український військовослужбовець.

Читайте такожОкупанти з гранатомета обстріляли житловий район Золотого-4 (фото)

Про це повідомляє прес-центр Об’єднаних сил у Facebook.

Відео дня

"Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили два обстріли позицій Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Гранітне з напрямку Нової Мар'ївки (з мінометів калібру 120 мм) та Опитне з напрямку Веселого (з гранатометів).

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти здійснили дев'ять обстрілів позицій Об'єднаних сил поблизу Зайцевого з напрямку Гольмівського (з мінометів калібру 82 мм), Залізного з напрямку шахти імені Ізотова (з протитанкових керованих ракет), Новолуганського з напрямку Доломітного та Байрака (з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм), а також Майорська з напрямку шахти № 6-7 (Горлівка) та Зайцевого (з мінометів калібру 120 мм, гранатометів, протитанкових ракет, озброєння БМП, кулеметів та стрілецької зброї).

"Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець дістав поранення. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - повідомили в штабі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні від опівночі станом на 12.00 було зафіксовано сім випадків обстрілів з боку бойовиків на Донбасі.

Минулої доби, 28 червня, збройні формування РФ 32 рази порушили режим припинення вогню, з них 16 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем та мінометів.