Старшина одержав вогнепальне поранення м'яких тканин поперекової області / Фото: Міністерство охорони здоров'я України

За фактом обстрілу бойовиками санітарного автомобіля біля населеного пункту Водяне, внаслідок якого загинув водій та медик, розпочато кримінальне провадження за статтею порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Читайте такожСитуацію з обстрілом бойовиками санітарного авто розгляне ТКГ щодо Донбасу – Данилюк

Відео дня

У прокуратурі нагадали, що 1 липня, близько 10:50, в результаті обстрілу бойовиками «ДНР» околиць с. Водяне Волноваського району Донецької області протитанковою керованою ракетою розстріляно санітарний автомобіль Збройних Сил України. В результаті обстрілу загинули 48-річна санітарний інструктор та 47-річний старший водій, а старшина отримав вогнепальне поранення м’яких тканин поперекової ділянки.

За фактом обстрілу слідчими Головного управління Служби України в Донецькій та Луганській областях, під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 1 липня, близько 10:50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне, окупанти обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил.