Окупанти продовжувати порушувати режим тиші / фото vgolos.com.ua

Від початку доби в районі проведення операції Об’єднаних сил внаслідок обстрілів дістав поранення один український військовослужбовець.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк на брифінгу щодо обстановки на лінії фронту сьогодні, 7 липня.

Читайте такожВолкер пояснив, чому Росія нарощує війська на кордоні з Україною

Відео дня

«Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська 7 порушували режим тиші, при цьому тричі — в порушення Мінських угод — із мінометів», - зазначив Гуцуляк.

Так, за його словами, вночі окупанти тричі від окупованого села Саханка вели вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по оборонцях Широкиного, з озброєння БМП — по захисниках Богданівки. З 04:00 окупанти випустили 5 мін 82-го калібру по українських позиціях у районі Новолуганського. З 05:17 окупанти вже із 120-го калібру вели обстріл поблизу Попасної. Від смт Калинове протягом 40 хвилин окупанти випустили 37 мін цього калібру. Також 120-й калібр терористи застосували по захисниках Золотого-4. З 05:45 українські бійці зафіксували розриви 5 мін.

«За наявною інформацією, внаслідок ворожих обстрілів від початку поточної доби серед наших захисників України є поранений військовослужбовець. Захисника доставлено до медичного закладу», - повідомив речник Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, бойовики минулої доби 26 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів один український військовослужбовець дістав поранення, ще чотири - бойове травмування.