Заочно повідомлено про підозру громадянину Італії, який воював проти України на Донбасі / atn.ua

Прокуратура Донецької області погодила заочне повідомлення про підозру 27-річному громадянину Італії, представнику закордонних ЗМІ, який зі зброєю в руках воював на Донбасі проти Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

У ході досудового розслідування встановлено, що на початку 2015 року чоловік прибув на територію Донецької області для добровільної служби на боці терористів у складі одного з незаконних збройних формувань.

Відео дня

Читайте такожНацгвардійця Марківа засудили в Італії до 24 років ув'язнення

За даними слідства, виконуючи обов’язки військового журналіста "засобів масової інформації" терористичної організації "ДНР", діючи всупереч міжнародному праву щодо ведення журналістської діяльності у зоні ведення бойових дій, підозрюваний неодноразово здійснював виїзди до смт Гольмівський у військовій формі бойовиків "ДНР" з автоматом Калашнікова та пістолетом марки "ПМ".

Іноземцю інкримінується вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом прокуратура звернеться до суду за дозволом на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше УНІАН повідомляв, що вирок про ув'язнення до 13 років бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці контрольованих Росією бойовиків "ДНР", набув чинності.