На Луганщині місія зафіксувала 23 порушення режиму припинення вогню / фото ОБСЄ

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки й співробітництва в Європі заявляють, що у Донецькій області значно зменшилася кількість порушень режиму припинення вогню.

Про це йдеться у звіті місії за 19 вересня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

Читайте такожНа Донбасі бойовики грабують та застосовують насильство до жителів окупованих територій - розвідка

Відео дня

"У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також менше вибухів (11), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 280 вибухів)" - йдеться у звіті.

Зокрема, більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південь від Пищевика (підконтрольний урядові, 84 км на південь від Донецька).

"У Луганській області місія зафіксувала 23 порушення режиму припинення вогню, зокрема 11 вибухів (за попередній звітний період не було зафіксовано жодного такого порушення)", - заявили спостерігачі.

Так, більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на західно-південний захід від Кадіївки (кол. Стаханов; непідконтрольна урядові, 50 км на захід від Луганська), а також на схід і західно-південний захід від Станиці Луганської (підконтрольна урядові, 16 км на північний схід від Луганська).

Як повідомляв УНІАН, упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.