Ілюстрація / REUTERS

На сьогоднішній день імовірність російського широкомасштабного наступу на Україну практично дорівнює нулю, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Максимум, що ми можемо отримати від РФ на Донбасі – це збільшення кількості обстрілів і їх вогневої сили, що призведе до збільшення втрат з нашого боку, як ми з вами і періодично спостерігаємо", - заявив він під час чату на Главреді.

Експерт вважає, що існує ймовірність розширення кордонів "ЛНР" і "ДНР" за рахунок однобічного відведення військ українською стороною із займаних позицій.

Відео дня

Читайте такожЗеленський обговоривши із главими військових та силових відомств нове розведення сил на Донбасі

"Справа в тому, що у нас немає третьої сторони, яка могла б дати гарантії виконання зобов'язань обома сторонами. А ви ж розумієте, що святе місце порожнім не буває – як тільки звідти підуть наші війська, рано чи пізно туди прийдуть війська противника. ОБСЄ – це спостережна місія, яка не буде втручатися в хід подій", - пояснив він.

Жданов додав, що масштабний наступ також малоймовірний, тому що в Росії сьогодні немає ресурсів, щоб вести такий наступ.

"Два армійських корпуси – це максимум просування на 50 км. Це я кажу вам як військова людина. Для того, щоб корпус просувався далі, в запасі потрібно мати, як мінімум, два склади корпусу, тобто на кожні 15 тисяч корпусу повинно сидіти 30 тисяч резерву, одягненого, взутого і озброєного. Коли вздовж наших кордонів ми побачимо накопичення такого масштабного ресурсу, тоді ми будемо розуміти, що Росія готується до масштабної війни", - резюмував військовий експерт.