Зеленський назвав умову, за якої окупований Донбас перетвориться на Придністров'я / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що окупований Донбас від Придністров'я відрізняє лише те, що у нас лунають постріли.

Про це він повідомив під час прес-марафону, коментуючи питання про те, що у разі, якщо під час зустрічі країн в "нормандському форматі" не буде досягнуто певних домовленостей, то можливе замороження конфлікту на Донбасі.

Читайте такожМиротворці можуть розміститися на кордоні між Україною і Росією - Зеленський

Відео дня

"Я би дуже не хотів, щоб конфлікт на Донбасі було заморожено, я би дуже не хотів, щоб у нас було Придністров'я чи Абхазія...", - зазначив він.

Зеленський підкреслив, що не може стовідсотково гарантувати, що цього не станеться. "А що там зараз? Зараз там у нас - Придністров'я, практично... Єдине, що сьогодні відрізняє тимчасово окупований Донбас від Придністров'я чи "абхазького варіанту", це те, що у нас лунають постріли, і все. А фізично не має значення, чи ми поставимо паркан, чи буде замінування... Тобто, якщо немає відносин і ми не визнаємо, що ця територія окрема, - це буде Придністров'я. Я не хотів би цього, дуже не хотів би", - наголосив президент.