В Золотому можуть відкрити КПВВ / фото УНІАН

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив, що окупаційна адміністрація бойовиків «ЛНР» погодилась на відкриття контрольного пункту вʼїзду-виїзду «Золоте».

Читайте такожЛавров заявив про готовність РФ вплинути на «Л-ДНР» для виконання Мінських угод

Як повідомляє «Громадське», таку заяву Гайдай зробив у коментарі журналістам.

Відео дня

«Під час розведення війська обох сторін мають розвести на відстань кілометра. Вийде "сіра зона", і ми зможемо спокійно добудувати КПВВ і запустити його в роботу. Це буде новий КПВВ, єдиний шлях для автомобільного сполучення з тимчасово окупованою частиною Луганської області», — зазначив очільник ОДА.

Відповідаючи на питання журналістів, Гайдай уточнив, що бойовики дали згоду на відкриття контрольного пункту.

Раніше адміністрація «ЛНР» не давала згоди на відкриття КПВВ в Золотому. Натомість бойовики висували додаткові умови, серед яких – відкриття ще одного КПВВ у місті Щастя.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін від лінії розмежування в Луганській області. Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтвердили початок розведення сил і засобів з обох сторін.

Начальник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Андрій Агєєв у коментарі УНІАН наголосив, що в районі Золотого сили й засоби відводяться на відстань 1 км, процес повинен тривати не більше 30 днів.