Ілюстрація / REUTERS

Заплановане на сьогодні розведення сил та засобів в районі Богданівки та Петрівського зірвала ворожа сторона.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

Напередодні українська сторона через МЗС поінформувала ОБСЄ щодо готовності до розведення.

Відео дня

Читайте такожРозведення сил біля Петрівського перенесли на 9 листопада - Сайдік

Сьогодні о 12.00 українська сторона готова була розпочати практичний процес розведення сил та засобів на ділянці № 3 в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області.

Дата була визначена, враховуючи останнє порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення № 3, яке було зафіксовано 30 жовтня. Цей факт відображений у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 31 жовтня, нагадали в ООС.

"Повідомлення про готовність до розведення сьогодні, 8 листопада, від ворожої сторони не надійшло. Таким чином, противник зірвав не тільки процес розведення, а й вкотре порушив міжнародні домовленості", - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі посол Мартін Сайдік від імені ТКГ заявив про узгодження початку відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петровського 9 листопада о 12.00.

"Тристороння контактна група, за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України, погодила дату і час початку відновленого відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петрівського. Відведення сил і засобів розпочнеться в суботу, 9 листопада о 12.00 за київським часом", - сказав Сайдік.

Як повідомляв УНІАН, спроба розведення сил біля Петрівського, призначена ще на 4 листопада, була зірвана через порушення семиденного режиму припинення вогню. Українська сторона заявила про нову дату відведення військ - 8 листопада. У свою чергу угруповання «ДНР» заявило про готовність почати відведення військ 9 листопада.

Сьогодні командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що Збройні сили України готові сьогодні о 12.00 розпочати розведення сил і засобів у районі Петрівського, але від російських окупантів підтвердження про їхню готовність до відведення наразі немає