Бойовики, незважаючи на домовленості про перемир'я, вже 10 днів ведуть вогонь по позиціях українських військових в районі Золотого-4 Луганській області.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Українські бійці в цьому районі в новому році вже понесли втрати: є загиблі, багато поранених. Мирні жителі через ворожий вогонь не постраждали, але кажуть, що ніколи не бачили таких обстрілів, як зараз. Тому вулиці селища, яке тільки почало звикати до мирного життя, знову спорожніли. Після свят у Золотому-4 знову чутно артилерію бойовиків, а 16 і 18 січня від кулі снайпера загинули двоє бійців. Ще один український захисник віддав своє життя 19 січня.

Хутір Вольний через обстріли дві доби перебуває без світла. Українські військові намагалися доставити туди ремонтників, але ворог у цей момент відкрив мінометний вогонь.

Читайте такожМіноборони: сьогодні бійцям ООС "довелося давати адекватну відповідь" окупантам на їхні обстріли

"Вже 10 днів, як на цьому напрямку відбувається божевільне загострення. В Хуторі Вільном, на Золотому-4 села немов вимерли. На вулицях майже нікого немає. Навіть на шахті, де нещодавно ще були якісь працівники, зараз суцільна порожнеча", - йдеться в сюжеті.

За словами місцевих жителів, на новорічні свята тут було тихо, але десять днів тому з окупованої території почалася стрілянина з артилерії. Попри близькість лінії фронту, в селищі працюють магазин та школа, де навчаються майже півсотні дітей

"Одна велика проблема нашої школи, що немає у нас бомбосховища. І якщо якісь відбуваються загострення, якщо обстріли йдуть, то ми в приміщенні школи в коридорі", - розповів заступник директора школи Золотому-4 Андрій Кучер.