Сьогодні окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню / фото УНІАН

Упродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації дев'ять разів порушили режим припинення вогню, внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої два військовослужбовці Об'єднаних сил дістали бойові поранення.

Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як зазначається, три обстріли по позиціях українських військових було здійснено в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: двічі поблизу Лебединського - з мінометів калібру 82 мм противник випустив 20 мін, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; поблизу Березового - з гранатометів різних систем.

Читайте такожУ Маріуполі затримали бойовика "ДНР", який два роки обстрілював українських військових (відео)

Водночас шість ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: неподалік Новолуганського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; в районі населеного пункту Оріхове - з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; чотири рази поряд з Новотошківським - з мінометів калібру 120 мм - 26 мін, 5 мін з 82-мм міномету, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

У штабі також повідомили, що сьогодні внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої два військовослужбовці Об'єднаних сил дістали бойові поранення.

"На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим тиші дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено понад 3900 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу. На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму тиші", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу, 27 січня, збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.