Українські військові застосували у відповідь на обстріли штатне озброєння / фото УНІАН

Російські окупанти з початку доби тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі з гранатометів та кулеметів великого калібру.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00 у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожРосійські окупанти на Донбасі використовують карантин для підготовки диверсантів – розвідка

Відео дня

"Упродовж 17 квітня збройні формування Російської Федерації тричі порушили режим припинення вогню. На свої збройні провокації противник отримав адекватну відповідь від українських воїнів", - йдеться у зведенні.

Зокрема, усі обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Так, поблизу Опитного з напрямку населеного пункту Веселе терористи застосували автоматичні станкові гранатомети, а поруч з Гнутовим - обстріляли українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

Також російські загарбники використали великокаліберні кулемети для провокування українських підрозділів, які тримають оборону біля Старогнатівки.

"Застосовуючи штатне озброєння, українські воїни вчасно припинили злочинні дії російських найманців. Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів немає", - йдеться у зведенні.