Иллюстративная фотография / youtube.com

Командування 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ заборонило доступ спостерігачів до району Безіменного.

Про це йдеться на офіційному сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони.

«Встановлено чергові факти перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 22 березня командування 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ заборонило доступ спостерігачів до району населеного пункту Безіменне», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожТерористи намагаються вибити сили АТО з-під Авдіївки, бій не припиняється з вечора

Українська розвідка зазначає, що обмеження діяльності міжнародних спостерігачів пов’язано із прибуттям до зазначеного району підрозділу 810 окремої бригади морської піхоти Берегових військ Чорноморського флоту ЗС РФ.

Розвідка також повідомляє, що з огляду на зростання впливу ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Сходу України, російські офіцери Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ, Росія) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ, що відряджені до штабів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ продовжують заходи з дискредитації Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. "Серед місцевого населення поширюється дезінформація щодо особистого життя співробітників Місії ОБСЄ, підготовлена з використанням результатів цілодобового стеження ФСБ РФ в місцях їх проживання та проведення дозвілля", - йдеться у повідомленні.